full screen background image
Online clubkleding bestellen 13-07-2017
Koole Sport heeft een speciale pagina ingericht waar onze leden clubkleding k..

Lees meer >


Bekijk het nieuws >


32e Elderschanscross Aardenburg
25-11-2017
Voorinschrijven (tegen laag tarief): via www.inschrijvenzeeland.nl tot 23 november 24.0..

Lees meer >

Jules Unlimited Strandloop
10-12-2017
Starttijd: 10:30 Afstanden: 5 - 10 en 19 km Inschrijving: Beachhouse 25, Wale..

Lees meer >

2e VAC engineering Sylversterloop
31-12-2017
Starttijd: 14:30 (jeugd 14:15) Afstanden: 2,2 - 5 en 10 km Jeugdafstanden: 75..

Lees meer >

27e Mammoet Midwinter Halve marathon Cadzand-bad
04-02-2018
Halve Marathon 5 Kilometer Keki Kidsrun Inschrijven vanaf 11 nove..

Lees meer >

3e VAC engineering Natuurloop
25-02-2018
Starttijd: 10:30 (jeugd 10:15) Afstanden: 2,2 - 5 en 10 km Jeugdafstanden: 75..

Lees meer >

4e VAC engineering Natuurloop
11-03-2018
Starttijd: 10:30 (jeugd 10:15) Afstanden: 2,2 - 5 en 10 km Jeugdafstanden: 75..

Lees meer >


Bekijk de kalender >


Actueel nieuws

Nieuwsflits 1: Mammoet nieuwe hoofdsponsor Midwinter HM, DPO bedankt!

We zijn blij, trots en zeer vereerd dat wij na afloop van de club-bbq middels een extra ingelast Studio Sport Journaal het ‘breaking-news’ op passende wijze hebben mogen aankondigen….. Mammoet volgt DPO op als hoofdsponsor. Met een verbintenis van 5 jaar hebben we de gewenste continuïteit en met Mammoet-vertegenwoordiger Marlon Roels een sponsorverantwoordelijke die het loperswereldje uitermate goed kent en daardoor stelt het speciale HM-gevoel als onbeschrijfelijk te ervaren.

Nieuwsflits 2: 26e editie Mammoet Midwinter Halve Marathon vindt plaats op 5 februari 2017

DE winterklassieker van de Benelux vindt traditioneel plaats op de eerste zondag van februari. En dat betekend dat dit jaar voor de ware loopliefhebber Cadzand-bad op 5 februari de place-to-be zal zijn.

Zes jaar lang hadden we met DPO een betrouwbare en zeker ook aangename hoofdsponsor. Over en weer was er en fijne communicatie en werd er steeds gekeken en meegedacht hoe de sponsoring in te vullen. We zijn de familie De Poorter dan ook zeer erkentelijk voor de samenwerking.

Mammoet is een naam die letterlijk en figuurlijk staat als een huis en daarom een perfecte match en vanaf heden is het dus de Mammoet Midwinter Halve Marathon van Cadzand-bad.

Nieuwsflits 3: Voorinschrijvingen van start op 11/11

Als organisatie zijn en blijven we uitermate scherp op alle ontwikkelingen. Zaken die goed zijn, moet je niet aan sleutelen. Zo start de inschrijvingen traditioneel op de 11e van de 11e.  Voor de één synoniem aan de wapenstilstand, voor de andere zottedag of de link naar de verjaardag van onze voorzitster.  

Maakt ons allemaal niet uit, vanaf de 11e is het inschrijven geblazen . Schrijf u snel in!  (voorinschrijving sluit 29 januari om 23.59 uur)

Nieuwsflits 4: Jules van Mulken ter ere van 25 jaar vrijwillige geridderd.

Al 25 jaar kan de organisatie terugvallen op een omvangrijk en zeker ook trouw vrijwilligerskorps. Ons valt op dat sommigen ook hun naam daar speciaal voor hebben meegekregen. Zo laat Froukje (de Vries) nooit en te nimmer in de kou staan en is de naam van Jules van Mulken volgens ons een verbastering van Jules van Niet Melken.

Omdat verscheidene vrijwilligers meer dan twintig dienstjaren achter hun naam hebben staan en slechts een enkeling een kwart eeuw onafgebroken de eerste zondag van februari in touw zijn voor de Midwinter, vonden wij het een klein gebaar om door HM-ambassadeur Jan van de Linde een lintje op te hangen aan Jules van Mulken.  Voorzien van een traditioneel en passend stukje afzetlint werd Jules (in eerste instantie met enige tegenzin) als HM-ridder in het zonnetje gezet. Weer een mooi en bijzonder moment, waar de aanwezigen met lach en traan (van de lach) hun handen stuk voor klapten.

Nieuwsflits 5: Patrick van Quekelberghe vanaf nu de eretitel HM-professor

Onaangekondigd maar desalniettemin een leuke onderbreking tijdens de club-bbq en de daaraan gekoppelde avond ter ere van 25 jaar Midwinter, was de strijd om de titel HM-profesor.

Alle deelnemers kregen 21 vragen voorgelegd waarin naast algemene vooral specifieke Midwinter Halve Marathon kennis werd getoetst.  Welke wielinger startte 3 jaar met startnummer 50, wie brengt al 25 jaar bakkie koffie aan speaker Fred, welke zeeuw won de Midwinter nooit, welke Wielingers liepen de Halve minimaal 19 keer etc etc. Tenslotte een schiftingsvraag (hoeveel finishers op de Halve gedurende de jaren 2011-2016) en er zou een heuse HM-Professor uit de bus moeten rollen.

Uiteindelijk bleek Patrick van Quekelberghe over de meeste kennis te beschikken (3 fout). Hij troefde daarmee mede-favoriet en erkend quizzer Steven van de Veire af (5 ft). De strijd om het brons werd op basis van de schiftingsvraag (3105 finishers) beslist in het voordeel van Jordy Engelaar. Hij maakte zeven fouten evenals Sandra van Quekelberghe, Johan Huigh en het duo Juliette/Michel de Meyer.

Nieuwsflits 6: HM-boek in aantocht!!  Reserveer nu reeds een exemplaar!

Reeds eerder is aangekondigd dat Ronald van Veire ondersteund door redactieleden Jan van de Linde en Fred Rabout, een boek aan het maken is over 25 jaar Midwinter Halve Marathon. We weten allemaal dat elk jaar bijzonder is en elke deelnemer of vrijwilliger wel een bijzonder verhaal heeft. De meest bijzondere en opzienbarende hebben deze mannen weten op te sporen en voorzien van vaak nog niet uitgegeven bijzonder fotomateriaal wordt nu de laatste hand gelegd aan het 168 pagina’s !! tellend HM-boek. De titel en inhoud mag en kan nog niet prijs gegeven worden, maar een bijzonder collectors item wordt het zeker.

Zoals het er nu naar uitziet zal tijdens de snerttraining (dus een passende locatie!) van 15 januari as het eerste exemplaar overhandigd worden. Bij het schrijven van dit artikel is de prijs nog niet voor de volle 100% bekend, maar inmiddels zal het bestuur de keuze gemaakt hebben (tussen 25 en 29 euro).

Dringende oproep: Omdat het zeer moeilijk is in te schatten hoeveel boeken er gedrukt moeten worden, zouden we het bijzonder op prijs stellen dat wij/jullie Wielingers jullie interesse reeds nu kenbaar maken. Dit kan door een mailtje te zenden naar Ronald maar ook bij het inschrijven voor de 26e editie van Mammoet Midwinter Halve Marathon (incl 5km/kekirun) kan een boek besteld worden.

Reserveer nu uw HM-boek en mail of bel naar Ronald vd Veire (tekst10@zeelandnet.nl)

 

Draag je wedstrijdnummer goed!
Om een juiste wedstrijduitsslag te garanderen raden wij iedereen aan goed te letten op hoe je het nummer draagt. Volg de afbeelding hieronder om te zorgen dat de tijdregistratie goed verloopt. Bij het niet juist vouwen van de flap kan het zijn dat je start en/of finish niet wordt geregistreerd.

 

 

 

 


 Hoofdsponsor Winterlopen:

Hoofdsponsor Halve Marathon:

Hoofdsponsor Zomerlopen:

Sub-/Haaientandsponsors
Halve Marathon:

  

 

 

 

 

 Social media
Tweets: